100 piw - opisanych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
    A ja myślałem, że chodzi o to aby na forum znalazły sie jednak opisy nowych piw To że sam je piłeś i masz je zapisane w zeszycie, nie znaczy, że nie możesz
    podzielić się tymi wiadomościami z innymi, którzy niestety nie maja możliwosci ich spróbowania.
    Druga strona medalu, to czy nam się chce, wstukać te nowe piwka w klawiaturę , a wczesniej zrobić mu zdjęcie.
    Mi osobiście jeszcze się chce to robić. Jak się odechce to przestanę.
    Ja po prostu ważę słowa i opinie.Piszę o tym co mnie zainteresowało albo jest w jakiś sposób oryginalne bądż egzotyczne.Nie opisuję stosów niemal identycznych pilsów niezależnie od tego skąd pochodzą,chyba że któryś wywarł na mnie jakieś szczególne wrażenie.

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2002.05
      • 2880

Jak dla mnie to mógłbyś opisywać stosy piw np. z Tonga, Vanuatu, Seszeli, Madagaskaru, Belize, Burkina Faso, Sierra Leone, Burkiny Faso...długo można by wymieniać .
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• kloss
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
        Jak dla mnie to mógłbyś opisywać stosy piw np. z Tonga, Vanuatu, Seszeli, Madagaskaru, Belize, Burkina Faso, Sierra Leone, Burkiny Faso...długo można by wymieniać .
        Czy to ironia,czy chęć dowiedzenia się czegoś o egzotycznych piwach.Akurat o Madagaskarze pisałem.

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
          Czy to ironia,czy chęć dowiedzenia się czegoś o egzotycznych piwach.Akurat o Madagaskarze pisałem.
          Grzeber opisał już parę egzotycznych ciekawostek, więc raczej odrzucałbym ironię. Ja zresztą też z chęcią dowiem się czegoś o piwach z dalekich miejsc. Nawet jeśli oznacza to dla mnie robotę moderatorską

Comment

• grzeber
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2002.05
            • 2880

Zero ironii.

Szczerze mówiąc sam chętniej czytam opisy egzotycznych piw nawet tych niedobrych, niż setki opisów pyszności z Belgii czy Niemiec.

Sam ze swoich wyjazdów staram się opisywać piwka choć jestem zbyt leniwy aby robić to z piwami wypitymi podczas podróży inajczęściej ograniczam się do tych, które przywoże do domu.
            pozdrawiam
            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Khian
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2006.01
              • 122

Na forum jestem nowy, ale muszę powiedzieć, że bardziej niz opis interesuje mnie fotka danego piwa. W zasadzie nie czytam opisów piw, które nie mają fotki.

Comment

• kloss
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Khian
                Na forum jestem nowy, ale muszę powiedzieć, że bardziej niz opis interesuje mnie fotka danego piwa. W zasadzie nie czytam opisów piw, które nie mają fotki.
                Sorry nie mam cyfrówki ani skanera a jak mi zgrywają zdjęcia na płytę to fotki mają za dużą pojemność.Oczywiście można coś z tym zrobić ale w komputerach jestem za cienki.

Comment

• Khian
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2006.01
                  • 122

Szkoda. Policzyłem, że masz opisanych 120 piw zagranicznych (wiekszość, bardzo ale to bardzo, egzotyczna) i szkoda, że 98 % z nich nie ma fotek. Całe szczęście że inni forumowicze starają się te braki uzupełnić. Ja niestety nie mam takich możliwości.

Comment

• Khian
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.01
                    • 122

W najbliższym czasie (o ile bedę miał czas) zrobię statystykę : kto i w jakim czasie opisał ile piw. Mam nadzieję że mogę

Comment

• Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Khian
                      W najbliższym czasie (o ile bedę miał czas) zrobię statystykę : kto i w jakim czasie opisał ile piw. Mam nadzieję że mogę
                      Teoretycznie możesz, ale są tu osoby nie lubiące tego typu statystyk. Zerknij tutaj.

Comment

• Khian
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2006.01
                        • 122

Poczytałem i jeszczę sprawę przemyślę. W zasadzie to nie chciałem robić żadnego rankingu, tylko wykaz osób najbardziej zasłużonych w "browar.biz" przy umieszczaniu opisów nowych piw.
                        Last edited by Khian; 2006-03-03, 14:43.

Comment

• sibarh
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2005.01
                          • 10387

Jeszcze 9 i zmieniamy na (lub zakładamy nowy) 300 piw opisanych.
                          2800 nowe piwa opisałem na forum
                          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• sibarh
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.01
                            • 10387

Stało się 300 piw opisanych.
                            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów

Comment

• sibarh
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.01
                              • 10387

360 nowych piw

Aktualna liczba opisanych nowych piw 360 szt. Wszystkim piwkom cyknąłem i dołączyłem fotki. Uwinąłem się z zaległościami i na dzień dzisiejszy, mam w notesie nie opisane tylko nowe piwa które piłem w lipcu. Jest ich raptem tylko 12 szt. Całe szczęście że w piwniczce znajdzie się jeszcze kilkanaście no moze kilkadziesiąt piw których jeszcze nie próbowałem, a też ich nie ma forum. Te 360 nowych piw "pokonałem" zaledwie w 14 miesięcy. Myślę że to niezły wynik. Opisywane piwa są może dla niektórych forumowiczów opisane mało fachowo ale zawsze opisywałem to co czułem smakiem i węchem oraz co widziały oczy.
                              Łącznie od kiedy zacząłem prowadzić dziennik i opisywac piwa ( od 24.05.2006) do dnia dzisiejszego udał mi sie spróbować 662 różne piwa. Wszystkie zagraniczne, z wyjątkiem 4 piw, które które robi Łomża na litwę ( Vilkmerges) W moim "zbiorze" nie ma piw polskich. Piwom które były już na forum bez fotek (a je piłem) zrobiłem i dodałem zdjęcia.(~ 150 szt.) To chyba też niezły wynik
                              Mam nadzieję, że szanowne forum, nie ma mi za złe, że opisałem tych "kilka" piw.
                              Bo bedą następne.
                              P.s Szanowny ADMIN z powodu "zbyt częstego zaśmiecania forum" "wymusił" na mojej osobie przedłużenie kadencji Premium Użytkownika. Nie miałem innego wyjścia

Comment

• lzkamil
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 3611

Sibarh, masz waćpan na sumieniu jeszcze jeden dobry uczynek. Otóż od jakiegoś czasu zmobilizowałeś mnie żebym też zaczął pstrykać fotki temu co wlewam w gardło
                                Lepszy jabol pod okapem
                                niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X