Klasyczne ględzenie o cenach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Skoro Obołonia można dostać za 3,70 to te 5 zł to też jest zdzierstwo A Obołonia trzeba było jesczce importować

Comment

• cap-n-go
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.05
      • 273

To co wypisujecie w temacie Artezana dowodzi, że jednak szpilka trafiła w czułe punkty. Niech lepiej admin przeniesie to do przechmielin włącznie z zupełnie niepotrzebnym wpisem kolegi Piwoteka. Pioterb4 odpuść już sobie pisanie w tym temacie bo mam wrażenie, że gadam z telewizorem i to z uszkodzoną funkcją wyłączania.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

No jak się stosuje bzdurną argumentację to trzeba się liczyć, ze ktoś może wytknąć w niej pewne nieścisłości. Musisz po prostu bardziej kontrolować treśći, które wydajesz z siebie na świat.

Comment

• Piwoteka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.04
          • 1210

Kolego cap-n-go, po pierwsze, to nie pisałem tego do Ciebie - dawałem jedynie dobre rady kolegom z Artezanu, żeby wiedzieli, jak pozycjonowac cenowo swoje piwo.
          Po drugie: udowodnij, że Pinta sprzedaje witbiera taniej o złotówkę od AleBrowaru. To ja Ci wtedy udowodnię coś całkiem odwrotnego. A w ogóle, to znam, sklepy, gdzie Obolon Bile kosztuje 6 zł.
          Po trzecie: Ja nie faworyzuję AleBrowaru, jak mi się coś u nich nie podoba, to sam im o tym piszę. A jak mi się podoba, to piszę na forum. Nie wylewam swoich żalów na forum, nie przedstawiam bzdurnych argumentów świadczących o całkowitej nieznajomości rynku i podstaw ekonomii.
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go
          No i po co te żałosne docinki, nie pisałem o 3,7 tylko o 5zł. Pinta która sprzedaje lepszego Witbiera złotówkę taniej udowadnia, że da się jednak trochę korzystniej niż Twój faworyzowany AleBrowar.
          Piwoteka
          Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
          www.piwoteka.pl
          Sklep Piwoteki na Facebooku
          Piwoteka Narodowa na Facebooku
          Piwoteka Narodowa na G+
          Дед Мороз (Dziadek Mróz)
          Browar Piwoteka

Comment

• cap-n-go
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.05
            • 273

Po pierwsze : jak takim szyderstwem i złośliwością nasycone są Twoje rady to już wiem jak powstała maksyma Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami poradzę sobie sam.

Po drugie : Idź do zofmaru ( z nowym właścicielem który podniósł ceny wszystkich piw) i kup Viva La Wita a następnie idź wróc do Piwoteki i kup Lady Blanche - będzie razem ze 4 kilometry do przejechania z 6 sierpnia na Pomorską. Tyle w temacie udowadniania ceny, myślę że posiadając samochód powinno się udać w taki sposób dostrzec złotówkę różnicy.

Po trzecie faworyzujesz bo pisałeś o tym wprost na swojej stronie. Tych wycieczek o ekonomii nie skomentuję, jak widać złośliwości akumulujesz nie tylko w "radach".

Comment

• el_kurczako
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.01
              • 62

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go
              Po pierwsze : jak takim szyderstwem i złośliwością nasycone są Twoje rady to już wiem jak powstała maksyma Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami poradzę sobie sam.

Po drugie : Idź do zofmaru ( z nowym właścicielem który podniósł ceny wszystkich piw) i kup Viva La Wita a następnie idź wróc do Piwoteki i kup Lady Blanche - będzie razem ze 4 kilometry do przejechania z 6 sierpnia na Pomorską. Tyle w temacie udowadniania ceny, myślę że posiadając samochód powinno się udać w taki sposób dostrzec złotówkę różnicy.

Po trzecie faworyzujesz bo pisałeś o tym wprost na swojej stronie. Tych wycieczek o ekonomii nie skomentuję, jak widać złośliwości akumulujesz nie tylko w "radach".
              Kolego to Ciebie zabolało, że się od razu odezwałeś. Trochę dystansu, a jak już potrzebujesz wyżyć się to PW albo kolejny spam tutaj.

Zaglądając tutaj oczekuję info o Artezanie a nie wojny opartej na teorii spiskowej o ceny i faworyzowanie AleBrowar! Tyle w temacie nie będe karmił trolla.
              Na burzliwej: Tripel XXX
              Na cichej: Amber Ale,
              W butelkach: Belgian Wheat, AIPA, Porter Bałtycki, American Stout,

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
                I ceny nie za wysokie, wit to powinien gdzieś ok. 3,70 kosztować, bo tyle Obolon Białe w sklepie kosztuje...
                Bo oczywiście premimizując i marżując można się powywyższać nad resztą, ceny z kosmosu ale jest dobre pozycjonowanie, niech nam żyje maksymalizacja a kto nie z nią, ten przeciwko nam
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Feti
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.10
                  • 801

Pinta tak się cenowo wypremiumowała, że ich piwa się w Płocku nie sprzedawały i już ich nie będzie. Przy takich cenach nie spróbuje Artezana i AleBrowaru. Bo ja nie jestem w stanie kupić po kilka skrzynek ich piw. Ale co tam. Sprzedawajcie wita za 10 pln za butelkę 0.33 pewnikiem będzie sprzedawało wam się jak burza. I dzięki temu wasz browar będzie prawdziwie regionalny, bo nikt nie będzie go chciał brać do dystrybucji i będziecie go sprzedawać wokół komina.
                  Czy ja chce, żeby wasze piwo było za 2.30? Nie , ja mogę za nie zapłacić i 7 pln, ino żeby ktoś je sprowadził do tego cholernego Płocka. Ino masa klientów nie chce płacić tych 7 pln za butelkę.
                  JAk offtop, to offtop. W Płocku ograniczyli się do najgorszego piwa z Piny, czyli bezchmielowego Ataku Chmielu.

Comment

• Feti
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.10
                    • 801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti
                    Pinta tak się cenowo wypremiumowała, że ich piwa się w Płocku nie sprzedawały i już ich nie będzie./.../.
                    i już tylko Atak Chmielu będzie

Comment

• Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                      Bo oczywiście premimizując i marżując można się powywyższać nad resztą, ceny z kosmosu ale jest dobre pozycjonowanie, niech nam żyje maksymalizacja a kto nie z nią, ten przeciwko nam
                      Nie premiumizacja, tylko zdecydowanie wyższe koszty produkcji w maleńkim browarze rzemieślniczym niż w gigantycznym browarze przemysłowym, a browar Obolon jest największym europejskim browarem.
                      Jak jesteś przeciwko maksymalizacji, to sugeruję picie piw marketowych z Van Pura, one nie są dobrze pozycjonowane, relewantne i premiucośtam.

Śmieszne, że browar jeszcze nic nie sprzedał, a już są głosy że będzie drogo i do dupy.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti
                      Sprzedawajcie wita za 10 pln za butelkę 0.33 pewnikiem będzie sprzedawało wam się jak burza.
                      Wiesz, wypadałoby przeczytać temat, w którym się wypowiadasz. Artezan nie będzie butelkował swoich piw, tylko i wyłącznie kegi.

I dzięki temu wasz browar będzie prawdziwie regionalny, bo nikt nie będzie go chciał brać do dystrybucji i będziecie go sprzedawać wokół komina.
                      No i właśnie taki był ich zamiar, sprzedawać w okolicznych lokalach.
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• pizmak666
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.12
                        • 1907

Niewidzialna ręka rynku sama wszystko wyrówna bez naszej pomocy w tym wątku.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez pizmak666; 2012-05-28, 06:46. Powód: byk
                        „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

Lwówek:
                          Belg podrożał na 4,85 zł
                          Wiedeński kupiłem za 4,69 zł
                          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• disko
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.04
                            • 76

Właśnie wróciłem z zakupów Ceny w Krakowie:
                            Ciechan Lagerowe 2,75 zł
                            Lwówek Belg 4,30 zł
                            Lwówek Wiedeński 4,10 zł
                            Lwówek Wrocławskie 2,35 zł
                            Pinta Dobry Wieczór 5,30 zł
                            Pinta Viva La Wita! 6,50 zł

Comment

• dyczkin
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2011.05
                              • 3657

Pogratulować cen.
                              Po ile chodzi u Was Żywiecki porter, bo ja w granicach 4,50 tylko widuję
                              Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2012-06-01, 16:41. Powód: brak kropki na końcu zdania
                              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• tomolek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika disko
                                Pinta Viva La Wita! 6,50 zł
                                tjaaaaa, u nas okrąglutkie 8 zł...
                                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment