Porterówka z Ciechanowa
Collapse
X
-
-
Dodatki takie jak wanilia, rodzynki, cynamon, goździki, gałka. Odpowiednią ilość zalewasz alkoholem, macerujesz dłużej, tworzysz ekstrakt, a potem dodajesz gdzie tylko chcesz i w ilości, aby smakowało. Jest to oczywiście tylko na poprawę, zaokrąglenie smaku-zalecane, ale nie konieczne. Jak robiłem porterówkę wieki temu, to dodawałem tylko cukier z prawdziwą wanilią.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Nie pomyślałem o "moim" Krośnie
Zatem idę przy okazji poszukać baniaczków na nóżkach
No i dzięki za wydzielenie tematu :] dyskutujmy dalejComment
Related Topics
Collapse
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Sprzedam lub wymienię na aktualne kraftowe piwo kamionkową butelkę po porterze z Ciechanowa. Najchętniej odbiór osobisty w najbliższą sobotę na giełdzie w Tychach 19.05.2018.
Nie mam zdjęcia pod ręką więc posiłkuje się z forum. O taką butelczynę chodzi. Jest z etykietą:
https:...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Piwo spod Lubowli (Stará Ľubovňa) na Spiszu, a całym tym miejscu, gdzie jest warzone więcej tutaj:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tville-taberna
W składzie m.in. wędzony słód...-
Channel: Słowacja
2024-11-23, 00:18 -
-
Ekstrakt 21*, zawartość alko 9%.
Drewno Amburana z Boliwii. Jak doczytałem ta roślina daje efekt podobny do bóbu Tonka.
.
Piana - na początku przy nalewaniu potem szybko nic.
Lacing - nic.
Gaz - mini.
Barwa - pod mocne światło rubin czerwony.
...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą
Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...-
Channel: Festiwale piwne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment