Witam z kuflem w ręku - Sylwester

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wit
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.12
    • 144

Witam z kuflem w ręku - Sylwester

Cześć wszystkim piwoszom!
    Wreszcie podjąłem decyzję o rejestracji, ponieważ recenzje piw na forum czytam od bardzo dawna (często z nimi się nie zgadzając ).
    Pewnie nie będę oryginalny w opinii, że wyroby firm władających aktualnie ok. 90% rynku (na szczęście ten udział maleje) w ogóle mnie nie interesują i mając w sklepie do wyboru owe wyroby i sok grejpfrutowy zwykle wybierałem sok. Co nie znaczy, że jestem bezkrytycznym fanem wszystkich piw regionalnych czy lokalnych.
    Mieszkam w Otwocku pod Warszawą, kocham jazdę na rowerze - przejeżdżam co roku co najmniej 5 tys. km, w kończącym się roku zaliczyłem pierwszy 2-tygodniowy wyjazd na rowerach na Kaszuby, w którym uczestniczyły też moja żona i 7-letnia córeczka. Wyjazd opisałem książce - e-booku. Książki zresztą też są dla mnie bardzo ważne.
    W kwestii piwa zdarza mi się na dłużej przywiązać do jakiejś marki, generalnie jednak lubię urozmaicenie. Od zawsze podziwiam zaangażowanie małych firm konkurujących cudownym często smakiem z masówką niezbyt przeze mnie kochanych korporacji.
    Piwa sam jeszcze nie robiłem.
    Mam nadzieję, że uda mi się włączyć w rozmowy, jednak nie pretenduję do miana konesera.
    Pozdrawiam
    Wit
  • purc
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.02
    • 650

Cześć - miło powitać człowieka roweru - wal od razu w Pintę i Ale Browar - szkoda życia na inne polskie piwa.

Comment

• von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

Eeetam - świat się na PINCIE i AleBrowarze nie kończy . Np. Kormoran, Browar na Jurze, czy też Ciechan także ma niektóre piwa bardzo dobre . Przewagą PINTY i AleBrowaru jest to, że dzięki nim mamy możliwość spróbowania stylów, których w Polsce dotąd nie było
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• wit
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2012.12
        • 144

AleBrowar jeszcze nie jest mi znany. Pinty próbowałem, ale jednak ich cena mnie przeraża.
        Dziękuję za miły odzew.

Comment

• dyczkin
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2011.05
          • 3657

Trzeba ponieść ofiarę, w imię dobrego piwa
          Witaj na forum.
          Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• yaro74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2012.09
            • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wit Wyświetlenie odpowiedzi
            Pinty próbowałem, ale jednak ich cena mnie przeraża.
            Mnie trochę też ale raz na jakiś czas warto się napić. Chociaż moje ulubione belgijskie piwa tańsze nie są.
            Witaj na forum.

Comment

Przetwarzanie...
            X