Witam

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lotus
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.01
    • 89

Witam

Witam wszystkich tu obecnych .
    Obiecuje być kulturalny , wygadany , pytać się o procesy warzenia domowego piwa , jak i obowiązkowo chwalić się wypitym czy to koncernowym ( brry ) , regionalnym czy też rzemieślniczym lub też domowym ( niekoniecznie moim ) .
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Jeszcze tylko przecinki stosuj prawidłowo
    Witaj na forum.
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• dekant1200
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2013.01
      • 110

Ja też serdecznie witam. Piwosz od zawsze, nie rejestruję smaków ani wypitych butelek. Wiem, które mi smakuje, czasem szukam nowych gatunków. Nie dodaję też piwa "pieprzowego" do rosołu czy pomidorówki, jak niektórzy na forum. Nie będę ośmieszał wysiłków innych, by ich piwo było super.

Comment

• Basik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.06
        • 1308

Lotus, Dekant- witajcie na forum Pozdrowienia z zaśnieżonego Wrocławia.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dekant1200 Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie dodaję też piwa "pieprzowego" do rosołu czy pomidorówki, jak niektórzy na forum. Nie będę ośmieszał wysiłków innych, by ich piwo było super.
          A któż niby dodaje?
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dekant1200
            • 2013.01
            • 110

To taka sama prawda, jak preferowany przez starych wytrawnych zdawałoby się smakoszy, smak piwa Pieprzowego z Wojcieszowa - o smaku rosołu czy pomidorówki. Już bardziej na wysiłkach powstającego browaru, dogryźć więcej się nie da. I to komu? Niby zdawałoby się autorytetom tego forum, a to guzik prawda.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

A dokładniej to co masz na myśli? Że jednej osobie posmak w rzeczonym piwie przywiódł na myśl klimaty rosołowe a ktoś potem z tego zażartował? A Wojcieszów nie jest w żadnym wypadku browarem. Co najwyżej firmą zlecającą produkcję w innych browarach.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dekant1200
                • 2013.01
                • 110

A jakie to ma znaczenie. Mówimy o smaku piwa firmowanego przez Wojcieszów, a wytworzonego przez, nie byle jaki browar i nie na byle jakiej wodzie, bo wojcieszowskiej. Z tego co wiem, woda produkcyjna to jedna z najlepszych na Dolnym Śląsku z naturalnych źródeł, bez zbytnich uzdatnień itd. Dziwne, że tam rozszyfrowałeś klimaty żartów, a u mnie nie? Czy żartować wolno tylko nestorom forum i to w takiej formie? Nie wiem, czy jest dalszy sens, prowadzenie dyskusji w tym temacie powitalnym i w ogóle. Jako admin i moderator na innych forach, już bym poprzenosił lub polikwidował czy poprosił o tak płytką dyskusję raczej na priv.
                Last edited by dekant1200; 2013-01-21, 21:09.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

Pewne sprawy trzeba prostować na forum, skoro tu zostały wypowiedziane. Skąd powziąłeś informacje o tym że wojcieszowski zleceniodawca wozi wodę do Czech? Przecież to irracjonalne... no chyba że to też taki żarcik
                  Last edited by ART; 2013-01-21, 21:13.

Comment

• dekant1200
                    • 2013.01
                    • 110

Byłem tam ponad pół roku temu, usłyszałem od niby „dobrze poinformowanych”, że wożą wojcieszowską wodę o wyjątkowym smaku do Czech do produkcji właśnie tych piw i nowej czeskiej lemoniady. Ile w tym prawdy, nie wiem, ale piwo mi smakuje.

Comment

• dekant1200
                      • 2013.01
                      • 110

Strona Pivovar Broumov-Olivětín podaje ,że Wojcieszowskie Pieprzowe jest tam warzone dla Browaru Wojcieszów

Strona Pivovar Maly Rohozec (LIF) podaje, że dla Browaru Wojcieszów/ prawdopodobnie w budowie/warzone jest Wojcieszowskie Jasne, Jasne Pełne, Pils

Informacja o wodzie wożonej do Czech http://mojkufelek.blogspot.com/2012/...ojcieszow.html

Comment

• darekd
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12566

Tak to wygląda:

Łukasz, który podarował mi zestaw wojcieszowskich piw (dzisiejszą trójkę, ciemne i mocne) dowiedział się od pani ze sklepu, że browar w Wojcieszowie się buduje, a wojcieszowscy browarnicy wożą swoją wodę do Czech i tam w jednym z browarów (według dochodzenia użytkowników browar.bizu może to być Pivovar Maly Rohozec) powstaje dzisiejsze "wojcieszowskie".

To rzeczywiście poważne źródło informacji. I pewme

Kolego, masz 18 lat?

Comment

• dekant1200
                          • 2013.01
                          • 110

Tak naprawdę to chyba masz jeszcze mniej niż 18. Czytaj uważnie! To Ty powołujesz się na sklepową, a ja wyraźnie na osoby "dobrze poinformowane". To zasadnicza różnica. Jak się skontaktuję z informatorem, to przekażę, czy mi wolno podać źródło i czy jest to informacja rzetelna. A link podałem jako przykładowy, że to nie tylko pierwsze zainteresowanie tym tematem.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

Nie musisz sprawdzać, szkoda Twojego czasu. Jest to nieuzasadnione ekonomicznie. dekant1200, ja też kiedyś wierzyłem w to, co mi przekazywały tzw dobrze poinformowane źródła, szybko się z tego wyleczyłem.

Comment

• darekd
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12566

Tak naprawdę to chyba masz jeszcze mniej niż 18. Czytaj uważnie! To Ty powołujesz się na sklepową, a ja wyraźnie na osoby "dobrze poinformowane". To zasadnicza różnica. Jak się skontaktuję z informatorem, to przekażę, czy mi wolno podać źródło i czy jest to informacja rzetelna. A link podałem jako przykładowy, że to nie tylko pierwsze zainteresowanie tym tematem.
                              Czekamy na wieści od "dobrze poinformowanych". To prawda, że Wojcieszowianka tłoczona jest podziemnym tunelem do Rohozca i Broumova? A bardziej serio, możesz podać gdzie ta woda jest dostępna we Wrocławiu?

Comment

Przetwarzanie...
                              X