Witam

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arturoleksik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.02
    • 2

Witam

Od dłuższego czasu pijam piwo , pewnie tak jak wszyscy dorośli. Ale od dość niedawna lubuję się w piwach z regionalnych browarów. Teraz zaś przyszedł czas na próbę uwarzenia własnego browarka. Oczywiście zacznę od gotowego nachmielonego koncentratu, później zobaczymy co dalej . Liczę, że na forum znajdę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. A gdy zdobędę jakieś doświadczenie to również będę mógł służyć swoją radą.
    Jeszcze raz witam Wszystkich
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2485

Witaj!

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

Skitof! Bardziej wylewnie

Nie bój się warzyć ze słodów, szanowny, nowy kolego
      I witaj na forum
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Related Topics

Collapse

• becik
        Piwa BA
        becik
        Czyli tzw Barrel Aged, leżakowane w beczkach po whisky, winie, rumie, koniaku, sherry i cholera wie po czym jeszcze.
        Zastanawiam gdzie kończy się sztuka w browarnictwie i kreatywność, a zaczyna się zwykłe lenistwo i kombinowanie. Bo czy sztuką jest kupienie beczek po czymś, wlanie do...
        2019-10-10, 18:43
      • pjast
        Piwo imbirowe z koncentratu
        pjast
        Witam moja przygoda z warzeniem piwa zaczęła się stosunkowo niedawno, od warki z koncentratu coopersa (lager), piwko może nie idealne, ale dające się wypić, trochę mało nagazowane i niezbyt wyraziste w smaku. Drugą warkę, jako początkujący i niezbyt odważny piwowar również chciałem...
        2009-07-03, 07:30
      • tikanes
        Piwo krok po kroku?
        tikanes
        Witajcie,

Jestem nowy i chciałem się przywitać oficjalnie ze wszystkimi . Spędziłem już 1h na różnych tematach, głównie tutaj: https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=87244

Ale brakuje mi takiego krok po kroku tematu.

Czyli:
        1)co kupić i gdzie...
        2017-04-05, 14:05
      • drocan
        Lager Coopers na początek! Witam.
        drocan
        Witam serdecznie wszystkich.
        Jestem Filip i znalazłem sobie nowe hobby . Będę warzył piwko.
        Mieszkam w Komornikach /k Poznania.

Przygodę zaczynam z moim prezentem na walentynki:
        http://www.biowin.pl/biowin/wino-piw...-mikrobrowary/...
        2016-02-16, 10:46
      • GSE
        Vilniaus, Retro Gira
        GSE
        Napój zaliczany do kategorii Kvass lub Low Alcohol. Produkowany z wody, cukru, koncentratu kwasu chlebowego, zawierającego słód żytni i jęczmienny oraz kwasu mlekowego, a następnie fermentowany przez drożdże i filtrowany. Zawiera do 1,2% alkoholu.
        Miałem okazję pić z PET-a. Smak dość...
        2016-05-08, 14:27
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...