Kolor: ciemny mahoń z rubinem [4] Piana: beżowa, gęsta, drobna, długo się utrzymuje, zostaje w szkle nawet wtedy gdy piwa już nie ma [5] Zapach: lekki, cytrusowo0iglasto-słodowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, niestety dominuje zalegająca iglasta goryczka, zabijająca pozostałe smaki, jest zbyt nieprzyjemna, da się wyczuć w tle mocne cytrusowe, delikatną owocową nutę oraz leciutką bazę słodową na końcu [3.5] Wysycenie: troszkę za duże [4.5] Opakowanie: fajna etykieta, gładki kapsel [4] Uwagi: Mi nie podeszło ale może podejść amatorom igieł sosnowych, całość ogólnie nie jest zła
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-06-26, 18:07.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Piana - więcej na początku potem grubsza warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto jasne.
Aromat - słodkawa i gorzkawa zbożowość.
Smak - słodkawa i gorzkawa zbożowość z nutą średnio dobrej słodkości...
Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.
Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
Jasnozłote, lekko mętne.
Piana obfita, gęsta i trwała.
Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
Goryczka wysoka, ułożona....
Double West Coast IPA z alko 7.5%
Chmiele: Citra, Azacca, Idaho 7, Książęcy.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy, jaśniejszy.
Aromat - mix... cytrusy około pomaranczowe...
Comment