Piwo gotowe do oceny
Bielawska Wytwórnia Napojów, Sowie Pils
Collapse
X
-
Bielawska Wytwórnia Napojów, Sowie Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Piwo jest pasteryzowana, ale niefiltrowane
Aromat - dominuje chmiel w kierunku ziołowości
Piana - wysoka, dość trwała, trochę zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto, lekkie zmętnienie
Wysycenie - umiarkowanie wysokie, musujące
Smak - ziołowa, ciut trawiasta, rześka goryczka, delikatna, czysta słodowa podstawa, finisz umiarkowanie długi, łagodnie goryczkowy
Treściwość - łagodna pełnia
Gdyby to było niemieckie piwo to oceniłbym je jako fajny klasyk. Jednak, że jest to produkt polski, to z radością odnotowałem, że w tej kategorii wyrósł krajowy faworyt! Czyste w smaku i aromacie, wytrawne, ale nie wodniste. Może można byłoby się przyczepić do ciut zbyt wysokich parametrów jak na styl, ale w odbiorze jest ok. Z przyjemnością powrócę do tego piwka!
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, lekko mętny [4]
Piana: średnie pęcherzyki, biała, zauważalnie opada [3.5]
Zapach: lekki, głównie słodowy [3.5]
Smak: lekkie ale treściwość jest, fajna goryczka pozostawiająca miły posmak, dobrze wyczuwalna słodowość, nie za słodka i tyle w temacie [4.5]
Wysycenie: odrobinę za duże [4.5]
Opakowanie: fajna prosta etykieta, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Fajny pils wypity z prawdziwą przyjemnością
Moja ocena: [4.025]Last edited by becik; 2020-07-23, 21:29.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, niezbyt wysoka i niezbyt trwała. [3]
Zapach: Trochę dziwny, jak na pilsa. Owoce plus przypieczona skórka razowca. [3.5]
Smak: Łagodna goryczka, minimalna wręcz, do tego delikatna słodowość. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Klasyka WS, tym razem króluje intensywna zieleń, jak na fotce becika. [4]
Uwagi: Trochę za mało chmielowego pazura, ale... może to wzorcowe piwo sesyjne?
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Kolorek jasny pilsowy, z jakby lekkim zmętnieniem.
Piana dośc obfita, szybko opadająca, zostaje obrączka i dość ładnie osadza się na szkle.
Zapaszek: masełko, trochę słód, kwiaty, zioła.
W smaku przy każdym łyku najpierw taka lekka słodowa okrągłość, a po przełknięciu intensywna goryczka ziołowa, momentami na pograniczu piołunowości.
W sumie nie jest źle.
Gdzieś widziałem w opisach, że trochę przypomina czeskie.
Ja bym tego nie powiedział.
Comment
-
Comment