Lublin, Pszeniczne Ciemne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Lublin, Pszeniczne Ciemne

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4779

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowy, patrząc pod światło pojawiają się rubinowe refleksy [4]
    Piana: Lekko beżowa, dość gęsta choć niejednorodna - cały przekrój wielkości oczek. Po nalaniu na 4 cm, potem pozostaje kożuszek z grubą obręczą przy szkle, a na nim samym ściele się gęsto. [4]
    Zapach: Głównie karmelowy z kwaskową nutą, nieszczególnie zachęcający. [3]
    Smak: Tak jak w jasnej pszenicy i tu nieoczekiwanie kwaśność, choć może bardziej kontrowana przez karmelową nutę słodową. Jakby ktoś zmiksował dość słodkie półciemne z miejscową jasną pszenicą. Ale tylko miejscową bo gdybym to piwo pił w ciemno nie zgadł bym, że ma coś wspólnego z tym gatunkiem. Jednak to połączenie owocowej kwaskowej wytrawności z dość mdłym karmelem zbyt się gryzie, niwelując charakterystykę pszenicznego słodu. Nie smakowało niestety... [2]
    Wysycenie: Dość wysokie, piecze na języku. [2.5]
    Opakowanie: Zwykła szklanka do piwa (niepszeniczna) bez logo, brak podkładki bo są tylko na barze. [1.5]
    Uwagi: To piwo to raczej pomyłka, miejmy nadzieję że jednorazowa.
    Pite 16.08.2017 w browarze, 9 zł/0,5 l.

Moja ocena: [2.65]

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
      Ahumba
      Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
      Start
      2024-10-11
      Koniec
      2024-10-12
      Adres
      Dworcowa 11, Lublin
      2024-09-21, 17:23
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • dadek
      Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
      dadek
      W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
      2022-10-21, 03:12
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Perła - Lublin, Lublin ul. Bernardyńska 15
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-19, 00:24
    • Javox
      Perła - Lublin, Perła Biała Pszeniczna
      Javox
      Ciekawa odmiana na lato - pszeniczniak od Perełki

Na razie z danych mamy tylko zawartość alko w wysokości 4.8%

Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony, blady - jasny żółty.
      Gaz - średni....
      2023-07-27, 11:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...