2013.04.26-28 - Lubin, Lubiński Festiwal Piwa
Collapse
X
-
2013.04.26-28 - Lubin, Lubiński Festiwal Piwa
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Mała uwaga!
Datę wydarzenia wpisujemy wg. schematu jak poprawiłem. Post o imprezie ma zawierać jej opis, a nie link. Piwowarsko ma to jeszcze niewiele wspólnego, więc proszę umieszczać albo w głównym wątku imprez, albo w "biesiadach" jeśli piwo jest tylko dodatkiem do imprezy.
Wklejam co wiadomo z FB:
Informacje
W kwietniu 2013 r. na Błoniach przy Ośrodku Kultury "Wzgórze Zamkowe" odbędzie się Festiwal Piwa. Termin - 26 - 27 - 28 kwietnia
Misja
Poszukiwanie fajnego napoju...
Opis
Fakt. W Lubinie nie było browaru. Raczej nie było. Pewnie warzono piwo na potrzeby lokalne. Tyle, że czy to musi być browar, żeby się napić dobrego piwa. Może nawet nie tyle napić - tylko spróbować czegoś nowego. Można też popatrzeć jak się robi piwo. No i nauczyć się odróżniać portera od pszenicznego bądź ale od lagera.
Produkty
Piwo. Piwo. Piwo.
Ser. Ser. Ser.
Wędliny. Wędliny. Boczek
-
-
Lubiński Festiwal Piwa 2013
odbędzie się w dniach 27 - 29 kwietnia 2013 r. w Lubinie na terenie Lubińskich Błoni
Więcej informacji przekażemy do końca miesiąca.
Informacje na bieżąco:
oraz
(tu w fazie prac
Comment
-
-
Już wcześniej założyłem ten temat: Lubiński festiwal Piwa
Przydałby się jeden wątek, moderator niech decyduje, który pozostawićVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pomału pojawiają się szczegóły.
Wstęp 5 zł za dzień.
I znamy pierwszy browar: EDI
Na festiwalu odbędzie się Giełda kolekcjonerska i Giełda birofiliów.
Piwowarzy domowi również mile widziani.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Jak dla mnie to facebookowa promocja festiwalu kuleje.
Ma być śmiesznie i luzacko ( rzecz gustu ), ale z masy newsów kompletnie bez znaczenia ciężko wychwycić najważniejsze: jakie piwo i w jakiej postaci będzie dostępne.
Na górze strony powinien być odnośnik do stale aktualizowanej listy.
Mam wrażenie że to nie będzie festiwal piwny tylko przaśny festyn jakich wiele."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Wykaz browarów jest już na stronie, dodatkowo dziś ma być opublikowania lista piw lanych.
Info dla birofilów (wystawców) - aby wziąć udział w giełdzie należy do 17 kwietnia wysłać im formularz zgłoszeniowy http://festiwal-piwa.pl/index.php/gielda-birofiliow
do zobaczenia
Comment
-
-
W sumie 13 browarów ale to dopiero I festiwal, więc i tak nie jest źle. W zestawieniu nie podoba mi się browar EDI, no chyba, że poprawili receptury bo jak w tamtym roku latem ostatnio próbowałem, to niestety nie za ciekawie było, pomijam etykiety, które wyglądają jak z tanich win. Będę się wahał przed spróbowaniem Ediego, no ale zobaczymy. Natomiast bardzo zadowolony jestem, z takich browarów jak: Browar Zamkowy w Raciborzu (Oj lubię ), Browar restauracyjny Haust (jeszcze nie próbowałem ;-)), Browar Pivovar Náchod (wg mnie najlepsze Czeskie pszeniczne ), Browar PINTA, AleBrowar, Browar Bernard z Czech ( jeszcze nie degustowałem ), Browar Sint Jozef z Belgii (degustowałem tylko Kriekenbier ). Oby pogoda dopisała ;-)
Comment
-
-
Wróbelki ćwierkają, że my też będziemy. Co prawda poniekąd służbowo, bo do warzenia się zgłosiliśmy, ale na kilka kufelków w miłym gronie mamy nadziejęŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ja będę tylko w niedzielę. Piątek 2 zmiana a w sobotę do Wolsztyna z dziećmi jadę
Nie wypijcie wszystkiegoVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
Comment